Επιτυχημένη Πώληση Ακινήτου

Ο στόχος του κάθε πωλητή είναι να καταφέρει να πουλήσει την ιδιοκτησία του στο υψηλότερο δυνατό τίμημα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να επιτύχετε την πώληση του ακινήτου σας γρήγορα πρέπει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή μεσιτικού γραφείου. Αν οι κινήσεις του μεσίτη που θα συνεργαστείτε είναι μεθοδικές και καλά προσχεδιασμένες τότε έχετε πολλές πιθανότητες να κάνετε γρήγορα την πώληση.

Το τίμημα όμως που θα εισπράξετε από την πώληση του ακινήτου έχει να κάνει με άλλους παράγοντες.
Ας δούμε μερικούς από αυτούς αναλυτικά:

Τοποθεσία

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, όσο καλύτερη είναι η τοποθεσία του ακινήτου, τόσο υψηλότερη μπορεί να είναι και η τιμή του. Με άλλα λόγια η αξία του ακινήτου σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την γεωγραφική του θέση. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τοποθεσία ενός ακινήτου δεν αλλάζει. Η προσβασιμότητα σε σταθμούς του Μετρό, η εγγύτητα σε σχολικές εγκαταστάσεις, η κίνηση στους δρόμους γύρω από το ακίνητο, η ευκολία εύρεσης χώρου στάθμευσης, είναι κάποιες από τις παραμέτρους που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κατά τον προσδιορισμό της αξίας του ακινήτου που μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε.

Κατάσταση Ακινήτου 

Ένα βασικό στοιχείο που θα καθορίσει την αξία του ακινήτου σας είναι η κατάσταση του. Μια καλοδιατηρημένη οικία σαφώς και θα τιμολογηθεί καλύτερα από ένα σπίτι που δεν έχει συντηρηθεί σωστά ή καθόλου. Η γενική συντήρηση του ακινήτου, αλλά και η ικανοποιητική παρουσίαση της οικίας σας, είναι πολύ σημαντική και κρίσιμη για την επίτευξη της υψηλότερους τιμήματος.
Η κατάσταση των κουφωμάτων, η καλή συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, η καθαριότητα του ακινήτου σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση του.

Συνθήκες της Αγοράς

Την εικόνα της αγοράς ακινήτων επηρεάζουν η προσφορά των ακινήτων προς πώληση, το ύψος των επιτοκίων, η διαθεσιμότητα των στεγαστικών δανείων, ο ανταγωνισμός και φυσικά η αντίληψη των καταναλωτών για την κατάσταση της οικονομίας γενικότερα. Το τίμημα που ζητήσετε θα πρέπει να λαβαίνει υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς και να είναι εναρμονισμένο με αυτή. Σίγουρα δεν  έχουμε την δυνατότητα να επηρεάσουμε την αγορά συνολικά, μπορούμε όμως να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε κάθε χρονική περίοδο.

Πως Θα Βρείτε την Ιδανική Τιμή Πώλησης Ακινήτου;

Από όσα είπαμε προηγουμένως, γίνεται φανερό πως η ιδανική τιμή πώλησης ενός ακινήτου είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων. Αν η αξία της ιδιοκτησίας σας υποτιμηθεί, τότε θα απολέσετε χρήματα. Από την άλλη αν η άξια του υπερτιμηθεί, δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής, με αποτέλεσμα το ακίνητο σας να παραμένει απούλητο για μήνες .

Η σωστή  κατανόηση της αξίας του ακινήτου και των συνθηκών της αγοράς, μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε το στόχο σας. Για αυτό, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την βοήθεια των ειδικών. Μαζί με τους συνεργάτες μου, υποστηρίζουμε καθημερινά δεκάδες πωλητές ακινήτων όπως εσείς. Αξιοποιώντας την βαθιά γνώση της αγοράς, την τεχνογνωσία και την εμπειρία ετών που έχουμε αποκτήσει, θα αναλύσουμε από κοινού όλα τα δεδομένα της αγοράς προκειμένου να προσδιορίσουμε το καλύτερο τίμημα για το ακίνητο σας. Στόχος μας δεν είναι μόνο να πουλήσετε το ακίνητο σας. Εργαζόμαστε για να το πουλήσετε άμεσα στο υψηλότερο δυνατό τίμημα.