ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ;

Πωλήσεις Κατοικιών στα Νότια Προάστια

Η ελληνική αγορά ακινήτων παρουσιάζει –επιτέλους- σημάδια ανάκαμψης μετά από την πολυετή κρίση. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και οι ειδικοί της αγοράς δεν είναι σε θέση να προβλέψουν αν τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί η «άνοιξη» στις τιμές πώλησης των κατοικιών. Το 2020 είναι ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή, για να βάλετε το ακίνητο σας στην αγορά για πώληση. Αν λοιπόν σκέφτεστε το κατά πόσο είναι καλύτερο να πουλήσετε φέτος ή του χρόνου, η συμβουλή μας είναι να το κάνετε τώρα. Το 2020 έχει τις βάσεις, για να είναι μια καλή χρονιά σε ότι αφορά τις πωλήσεις κατοικιών στα νότια προάστια.

Αναμφίβολα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στα νότια προάστια, καθώς περισσότεροι αγοραστές εισήλθαν στην αγορά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στις βελτιωμένες προοπτικές της οικονομίας.

Αν έχετε αγοράσει το σπίτι σας σχετικά πρόσφατα είναι λογικό είναι να το αγαπάτε ακόμα και να μην θέλετε να το αποχωριστείτε. Αν όμως το εξετάζετε, από οικονομικής άποψης, ίσως αποδειχτεί λάθος να περιμένετε έναν ακόμη χρόνο. Μπορείτε να το κάνετε άμεσα και να αποφύγετε το ρίσκο.

Σας παραθέτουμε τουλάχιστον πέντε λόγους, για τους οποίους η πώληση της κατοικίας σας στα νότια προάστια θα είναι καλύτερο να γίνει τώρα, παρά αργότερα:

#1. ΝΕΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώνονται. Η αγορά ακινήτου μέσω τράπεζας αρχίζει να γίνεται πιο συμφέρουσα. Την ίδια στιγμή οι τιμές ενοικίασης των κατοικιών είναι αυξημένες, λόγω του χαμηλού διαθέσιμου αποθέματος σε κτίρια. Έτσι νέοι αγοραστές αρχίζουν να μπαίνουν στην αγορά αναζητώντας διαθέσιμες προς αγορά κατοικίες. Μιλάμε ως επί το πλείστον για ανθρώπους ηλικίας  35-45 ετών, οι οποίοι προτιμούν να αγοράσουν μια κατοικία από το να μισθώνουν ένα σπίτι, μια και τα ενοίκια συναγωνίζονται τη μηνιαία δόση ενός στεγαστικού δανείου.

#2. ΕΧΕΤΕ ΥΨΗΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ .

Αν ήσασταν από εκείνους που την περίοδο της κρίσης επένδυσαν στην αγορά ακινήτου, σίγουρα τώρα έχετε μεγάλο κέρδος. Επενδυτές που είχαν διαθέσιμα χρήματα και αγόρασαν όταν οι τιμές ήταν πολύ χαμηλά, σε αυτή τη φάση βλέπουν τα ακίνητα τους να έχουν αυξήσει την αξία τους περισσότερο από 30%. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε!

Αυτό ίσως σημαίνει πως είναι ώρα να καρπωθείτε αυτό το κέρδος προβαίνοντας σε πώληση του ακινήτου σας. Μάλιστα αν θέλετε να επενδύσετε εκ νέου τα χρήματα σας σε ακίνητη περιουσία, η επικείμενη μείωση του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα είναι μια καλή ευκαιρία για εσάς. Στην ουσία θα ανταλλάξετε το παλιότερο ακίνητο σας με ένα νεότερο, κερδίζοντας τη διαφορά.

#3. Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η σχεδιαζόμενη τριετής αναστολή του ΦΠΑ εκτιμάται, ότι θα αυξήσει την πώληση κατοικιών στα νότια προάστια προσελκύοντας περισσότερους ξένους που το βλέπουν ως ευκαιρία για επενδύσεις στην ελληνική αγορά. Το στοκ που βρίσκεται σήμερα στα χέρια των κατασκευαστών εκτιμάται στα 100.000 ακίνητα  ( ημιτελή, ολοκληρωμένα), τα οποία με την αναστολή αυτή θα πωληθούν εύκολα, γιατί θα μειωθεί σημαντικά το κόστος για τον αγοραστή. Αυτό –όπως είναι φυσικό- αναμένετε να πλήξει τα παλαιότερα ακίνητα που θα είναι και ακριβότερα και λιγότερο ελκυστικά για τους αγοραστές ακινήτων.

Παράλληλα, οι κατασκευαστές αυξάνοντας τα κεφάλαια κίνησής τους θα είναι σε θέση να τα διαθέσουν για την ανέγερση νέων οικοδομών, γεγονός που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την πώληση των κατοικιών με μεγάλη ηλικία.

 


Έχετε ακίνητο προς πώληση στα νότια προάστια & θέλετε να πουλήσετε άμεσα σε ξένους αγοραστές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας!


 

#4. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ GOLDEN VISA ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Πολίτες από τρίτες χώρες αποκτούν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην απόκτηση ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η GoldenVisa –Χρυσή Βίζα-, είναι ένα προνόμιο διαμονής και όχι υποχρέωση διαμονής του ξένου αγοραστή. Αρχικά η Χρυσή Βίζα χορηγούνταν για πέντε έτη. Τώρα πλέον η νομοθεσία προβλέπει τη διατήρηση της ισχύος της για όσο καιρό ο δικαιούχος κατέχει το ακίνητο. Με την παρέλευση κάποιων ετών μάλιστα, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει αυτόματα την υπηκοότητα τόσο για τον ίδιο, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του εξασφαλίζοντας έτσι το «ευρωπαϊκό διαβατήριο».

Ειδικά τα ακίνητα στα νότια προάστια αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ξένους αγοραστές, λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα τους, αλλά και της σχεδιαζόμενης τεράστιας επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία;

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, γίνεται φανερό πως αξίζει να βάλετε τώρα στην αγορά το προς πώληση ακίνητο σας, από το να περιμένετε για αργότερα.

Η άνοδος της δραστηριότητας στο real estate που ξεκίνησε δειλά δειλά δύο χρόνια πριν, είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη . Δυστυχώς όμως η εμπειρία έχει δείξει πως γενικά οι αγορές ακινήτων τείνουν να λειτουργούν σε άμεση συνάρτηση με τον οικονομικό κύκλο. Και αν στην Ελλάδα μόλις αρχίσαμε να μπαίνουμε σε περίοδο ανάκαμψης, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη διεθνή οικονομία. Εκεί τα πράγματα είναι στο αποκορύφωμα τους και σύμφωνα με πολλούς αναλυτές επίκειται διόρθωση. Αν λοιπόν συμβεί αυτό, αναπόφευκτα θα επηρεαστούν τόσο η ελληνική οικονομία όσο και η τοπική αγορά ακινήτων.

Μήπως τώρα είναι η ώρα να πουλήσετε το ακίνητο σας στην καλύτερη δυνατή τιμή χωρίς το ρίσκο της αναμονής για πιθανή καλύτερη τιμή;

Αν θέλετε τη βοήθεια ενός έμπειρου μεσιτικού γραφείου στα νότια προάστια καλέστε μας. Εκμεταλλευτείτε την μεγάλη εμπειρία μας στις πωλήσεις κατοικιών στα νότια προάστια και βγείτε κερδισμένοι από τις διακυμάνσεις της αγοράς.

 

Share the Post:

Σχετικά Άρθρα