Τρόποι Συνεργασίας

Ο στόχος του κάθε πωλητή είναι να καταφέρει να πουλήσει την ιδιοκτησία του στο υψηλότερο δυνατό τίμημα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να επιτύχετε την πώληση του ακινήτου σας γρήγορα πρέπει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή μεσιτικού γραφείου. Αν οι κινήσεις του μεσίτη που θα συνεργαστείτε είναι μεθοδικές και καλά προσχεδιασμένες τότε έχετε πολλές πιθανότητες να κάνετε γρήγορα την πώληση. Το τίμημα όμως που θα εισπράξετε από την πώληση του ακινήτου έχει να κάνει με άλλους παράγοντες. Ας δούμε μερικούς από αυτούς αναλυτικά:

Απλή Ανάθεση/Μεσιτική Αμοιβή: 2%

Ο ιδιοκτήτης που επιλέγει την απλή ανάθεση, έχει την δυνατότητα να συνεργαστεί για την πώληση του ακινήτου του, με παραπάνω από ένα μεσιτικά γραφεία. Αυτό σημαίνει ότι οι μεσίτες ακινήτων που θα αναλάβουν την πώληση για λογαριασμό σας, προσπαθούν να διεκπεραιώσουν την διαδικασία ταυτόχρονα ο ένας με τον άλλο. Όπως είναι επόμενο, διεξάγεται ένας άτυπος “αγώνας” μεταξύ τους για το ποιός θα καταφέρει να φτάσει στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την επιτυχή έκβαση της εντολής που του έχει ανατεθεί. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να περνά σε πρώτο πλάνο η πώληση του ακινήτου και να έπεται η επίτευξη του καλύτερου δυνατού τιμήματος.

Αν είστε πωλητής ακινήτου, ίσως θεωρείτε ότι το να δώσετε απλή ανάθεση σε πολλούς μεσίτες λειτουργεί υπέρ σας. Στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει αυτό, ειδικά αν ενδιαφέρεστε να πετύχετε υψηλό τίμημα. Όταν ένας αγοραστής διαπραγματεύεται ταυτόχρονα με πολλούς μεσίτες την αγορά του ίδιου ακινήτου μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον πωλητή. Εκμεταλλεύεται την θέληση των μεσιτών να κερδίσουν την πώληση και πιέζει για χαμηλότερο τίμημα. Άλλοτε πάλι συμβαίνει κάποιοι μεσίτες να μην επιδεικνύουν την ίδια προσοχή στην πώληση ακινήτων για τα οποία δεν τους έχει ανατεθεί αποκλειστική εντολή ανάθεσης.

Εγώ και οι συνεργάτες μου, ακόμα και στις περιπτώσεις πώλησης με απλή ανάθεση εργαζόμαστε μεθοδικότητα για να πετύχουμε την καλύτερη τιμή πώλησης για το ακίνητο σας. Αναλάβουμε την διαδικασία προώθησης του (marketing) ενημερώνοντας άμεσα την βάση δεδομένων της REMAX.GR, σας παρέχουμε δωρεάν φωτογράφιση του ακινήτου καθώς και την ανάρτηση banner στην πρόσοψη του,αν και εφόσον το επιθυμείτε.

Αποκλειστική Ανάθεση/Μεσιτική Αμοιβή: 2%

Επιλέγοντας την αποκλειστική ανάθεση ως τρόπο συνεργασίας, εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή προώθηση του ακίνητου σας. Η αποκλειστική ανάθεση αποτελεί τον πιο διαδεδομένο τρόπο συνεργασίας μεταξύ πωλητή και κτηματομεσίτη παγκοσμίως. Έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ (από 6 έως 8 μήνες) κατά την οποία εγώ και οι συνεργάτες μου αναλαμβάνουμε κατά αποκλειστικότητα την προβολή  και προώθηση (marketing) του ακινήτου σας

 

H αποκλειστική ανάθεση σε εμάς, σας συμφέρει γιατί πρώτα από όλα δεσμευόμαστε ηθικά να εργαστούμε με μεθοδικότητα για την πώληση του ακινήτου σας. Για το γραφείο μας προέχει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων σας και όχι απλώς η πώληση.  Εργαζόμαστε με γνώμονα την επίτευξη της οικονομικά πιο συμφέρουσας συμφωνίας με τον υποψήφιο αγοραστή σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

 

Με την αποκλειστική ανάθεση σαφώς και εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα διαπραγμάτευσης με τους υποψήφιους αγοραστές, αφού δεν εμπλέκονται και άλλοι μεσίτες στην διαδικασία ανεύρεσης αγοραστή.

 

Επίσης όταν υπάρχει αποκλειστική συνεργασία μαζί μας, διασφαλίζουμε την απόλυτη εχεμύθεια στην πώληση του ακινήτου σας. Ερχόμαστε εμείς για λογαριασμό σας σε επαφή με τον υποψήφιο αγοραστή και σας ενημερώνουμε μόνο εφόσον δείξει ότι έχει να κάνει μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση αγοράς. Έτσι γλυτώνετε τον χρόνο των άσκοπων συναντήσεων με υποψήφιους αγοραστές που δεν ανταποκρίνονται στα θέλω σας.

 

Η επιτυχής πώληση ενός ακινήτου είναι αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων και της δυναμικής προώθησης του στην αγορά. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα στην περίπτωση της αποκλειστικής ανάθεσης σε εμάς. Έχοντας όλη την ευθύνη για πετύχουμε την πώληση,  επενδύουμε χρόνο,χρήμα και κόπο, με μόνο στόχο να εξυπηρετήσουμε τα καλύτερα συμφέροντα σας.

Επιλέγοντας σε εμάς την αποκλειστική ανάθεση του ακίνητου σας, παρέχουμε τα ακόλουθα :

 • Δωρεάν ανάρτηση αγγελιών σε ιστοσελίδες σχετικές με την πώληση ακινήτων (spitogatos,XE)
 • Επαγγελματική φωτογράφιση 360 μοιρών
 • Δημιουργία βίντεο – παρουσίασης
 • Δημιουργία έγχρωμων πωλητηρίων με φωτογραφίες
 • Επιστολές προώθησης του ακινήτου στους κατοίκους της περιοχής του ακινήτου
 • Ενημέρωση του υπάρχοντος πελατολογίου
 • Δημιουργία φακέλου παρουσίασης του ακινήτου
 • Banner στην πρόσοψη του ακινήτου
 • Προβολή στα social media (Facebook, Instagram κ.α.)
 • Αποστολή ενημερωτικών e-mail σε όλους τούς συνεργάτες της  RE/MAX
 • Τηλεφωνική ενημέρωση όλων των συνεργατών της RE/MAX
 • Αποδοχή συνεργασίας με όλα τα μεσιτικά γραφεία  και εκτός RE/MAX
 • Έγγραφη ενημέρωση ενεργειών και αποτελεσμάτων
 • Quality control απο RE/MAX HELLAS & RE/MAX PLUS

Θέλετε να μάθετε τι θα κάνουμε συγκεκριμένα για το δικό σας ακίνητο; Καλέστε με για να έχουμε μια συνάντηση γνωριμίας. Σε αυτή θα σας αναλύσω όλες τις πτυχές της συνεργασίας μας, αλλά και τον τρόπο που θα δουλέψουμε μαζί για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή πώληση του ακινήτου σας.